سرطان روده بزرگ یکی از سرطان‌های شایع محسوب شده و با افزایش سن شیوع بیشتر می‌شود. عوامل محیطی و غذایی و البته ارثی در ایجاد کانسر روده بزرگ نقش دارند. بعنوان مثال مصرف غذاهای با چربی حیوانی بالا و فیبر کم شیوع کانسر کولون را بیشتر کرده‌ است. استفاده از فیبر سبزیجات، مصرف کلسیم، سلنیوم، ویتامین های A، C و E شیوع را کاهش داده و مصرف روغن زیتون، نارگیل و روغن ماهی شیوع را افزایش نمی‌دهد.
در همه ی افراد بالای ۵۰ سال، افرادی که تغییر در اجابت مزاج، خونریزی از مقعد، کم خونی غیر قابل توجیه و کاهش وزن دارند باید روده بزرگ توسط کولونوسکوپی بررسی شود. زیرا سرطان‌های روده بزرگ اغلب علامت اختصاصی نداشته و تا زمانی که خیلی پیشرفت کنند علامتی ایجاد نمی‌کنند.
همچنین سرطانهای روده بزرگ ممکن است با سایر بدخیمی‌ها همراهی داشته باشد که در صورت لزوم قبل از شروع درمان توسط پزشک شما بررسی خواهند شد.
با توجه به موارد ذکر شده، غربالگری در افراد بالای ۵۰ سال، و در کسانی که سابقه خانوادگی دارند از سن پایین‌تر به شدت توصیه می‌شود.

پ.ن: بسیار از افراد خونریزی‌های مختصر از مقعد را به حساب مشکلات خوش خیم مثل بواسیر می‌گذارند که به شدت توصیه می‌شود (بر اساس سن) با مراجعه به همکاران گوارش بررسی شوند.